Kulinarna podróż wysokich lotów

MENU

OPEN BAR
z wybranymi koktajlami i drinkami
Aviator Bar & Lounge

31.XII.2019 od 22:00 do 03:00
(5 godzin!)

PRZEKĄSKI ZIMNE:

Quesadillas z pieczonym bakłażanem, pomidorami i kozim serem
Grillowane warzywa podane z dressingiem malinowo – balsamicznym i oliwą ziołową
Carpaccio z pieczonego buraka z sosem miodowo – musztardowym i karmelizowanymi orzechami włoskimi
Szaszłyki z piersi kurczaka i krewetki marynowane w imbirze i chili podane z sosem mango & limonki
Mini tortilla z ogórkiem, kiełkami słonecznika i serkiem z wasabi
Mini mozzarella z pomidorami na szpadce z kolendrowo-bazyliowym pesto
Kulki serowe w trzech smakach podane na świeżych ziołach
Kruche sałaty z pieczonym koprem włoskim, imbirem i pikantną pomarańczą
Sałatka z pieczonych krewetek z kiełkami, orientalnymi warzywami i czarnym sezamem
Sałatka farmerska z pieczonego indyka, sera pleśniowego i bekonu
Sałatka Waldorf z selera, cykorii, jabłek i orzechów
Sałatka Cezara z kurczakiem i dodatkiem suszonych pomidorów
Wybór pieczywa i masło smakowe.

DANIA GORĄCE:


Mini-steki z miruny pieczone z solą himalajską podane z sosem szpinakowo-koperkowym
Rolada z indyka z suszonymi owocami i orzechami podana z sosem morelowym z trawą żubrową
Eskalopki z polędwiczki wieprzowej podane w sosie kurkowym
Wołowina duszona w jarzynach i czerwonym winie
Gnocchi buraczane z sosem serowym i orzechami włoskimi
Pierogi warzywne w stylu meksykańskim
Parowane kulki ziemniaczane z masłem koperkowym
Ryż parowany w trzech smakach
Warzywa w stylu śródziemnomorskim z pieczonymi oliwkami i bazylią

ZUPY

Zupa: - dostępna cały czas trwania Bufetu
Krem z białych warzyw z grzankami i oliwą cytrynową

Zupa – od 1.00
Żurek staropolski z kiełbasą z dzika i gotowanym jajkiem

SŁODKI BUFET

Torcik czekoladowy
Muffiny z wiśniami
Torcik kawowy
Tartoletka z kajmakiem i orzechami
Sernik
Szarlotka
Wybór mini monoporcji:
Marakuja, malina, kokos
Owoce krojone i w całości – jabłka, banany, pomarańcze

Bufet Sushi

Od 1.00

Wybór sushi Maki, Uramaki i Futomaki z świeżymi i piklowanymi warzywami podane z tradycyjnymi dodatkami: imbir marynowany, sos sojowy, chrzan wasabi
Sałatka Wakame
Sałatka z makaronem Soba i orientalnymi warzywami

WYBÓR NAPOJÓW ALKOHOLOWYCH I BEZALKOHOLOWYCH

wino musujące na powitanie oraz na toast noworoczny
wino białe i czerwone, wódka, piwo




NAPOJE

Woda mineralna gazowana i niegazowana
Soki owocowe, fanta, Coca-Cola, Sprite
Kawa z ekspresu
Wybór herbat owocowych i czarnych
Woda mineralna
Ciastka i desery z cukierni hotelowej

20% rabatu,
na wszystkie pozycje z menu Aviator B&L
w dniu 1.01.2020